Első díjat kapott a Fejedelmi Napkenyér
A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rákóczifalván rendezett versenyről a tiszakécskei Fejedelmi Pékség Kft Vágott házi kenyere a második, egykilós Napkenyere az első helyezést hozta el. A verseny rangját az adta, hogy a zsűri elnöke Werli József a Magyar Pékszövetség szakmai titkára volt, aki nagy tekintély ezen a területen – tudtuk meg a kft egyik vezetőjétől, Lovas Józseftől.
- Túlzás nélkül állíthatjuk- a díjtól függetlenül-, hogy a Napkenyér szép és finom. Felfedezhető benne a régi idők – igazi kenyér – íze. Hogyan érik ezt el?
- Minden termékünk, melynek alapanyaga búzaliszt és rozsliszt, magyar eredetű, amelyet hagyományos kovászos technológiával készítünk. A Napkenyér kevés élesztővel készül, különleges zamatát a szokásosnál jóval hosszabb érési időnek köszönheti. A különösen lágy, selymes tésztával a legfontosabb technológiai műveleteket kézzel végezzük a gyártás során. Kőlapos kemencében sül olyan ropogósra a héja. A rászánt időt és a jó minőségű anyagokat semmivel nem lehet pótolni.
- Honnan van a recept?
- Mi fejlesztettük ki, a gyártás nagyobb odafigyelést igényel, a hosszan elnyújtott technológia miatt. Ki kell emelnem két dagasztó csoportvezetőt Palotai Pál és Németh Zoltán vezető pékek munkáját.
- Ön milyen termékeket szokott vinni a családjának a pékségből?
- Kedvencünk a tönkölyös buci és vekni. Jól átsütött egykilós Napkenyeret szoktam még hazavinni. Új termékünk a burek, mely a balkán pizzája – szintén kóstolgatjuk.
Vissza |